Workshops

Helder geeft workshops op maat over Ubuntu. Deze Afrikaanse levenswijze kleurt je visie op de dagelijkse wereld, vanuit het besef van een sterke onderlinge verbondenheid. Ubuntu kijkt naar wat we met elkaar delen, en dat is onze menselijkheid. Ubuntu komt het best tot leven, waar mensen samenkomen om van elkaar te leren. Dat is wat wij proberen te doen met onze workshops.

ubuntu-2.png

Verloop

Tijdens onze workshops creëren we een plaats waar deelnemers verhalen en inzichten kunnen delen. We houden ons niet vast aan een klassieke workshop opbouw, want de aanwezigen hebben immers een bepalende inbreng over de thema’s die we aanraken. We reiken elementen aan die Ubuntu symboliseren, zowel ervaringen die we zelf opgedaan hebben, als wat we op onze weg van anderen geleerd hebben.

Ubuntu is een bron van inspiratie voor mensen die zoeken naar een tegenwicht voor een te sterk doorgedreven individualisme, naar een kader om sociale veranderingen te plaatsen of gewoon kennis willen maken met een ander manier van in het leven staan.

Gemiddelde duur: 2 uur

In agenda vind je waar we workshops houden, en bij welke je kan aansluiten.

Zelf een workshop organiseren

Heb je interesse om een ubuntu workshop te houden met een groep vrienden, als activiteit met je vereniging of in het kader van een congres of trefdag? Ubuntu haakt in op veel thema’s, ook hier houden we niet vast aan één en dezelfde opzet. We kijken samen naar die onderwerpen die de aanvrager van onze workshop bezighouden. Contacteer ons met je idee of vraag!