For English, click here

babs-roma.jpg

Sterreweg is een dagcentrum voor kinderen met een handicap uit de sloppenwijken van Plettenberg Bay, Zuid-Afrika. Het centrum biedt professionele zorg en onderwijs aan 25 kinderen, verdeeld over 2 klassen. Er werken 9 mensen voltijds, en een kinesist en ergotherapeut komen 2 keer per week om individuele behandelingen voor te schrijven en op te volgen. De verzorgsters krijgen opleidingen in alle aspecten van hun werk, en Belgische stagiairs komen jaarlijks het team versterken.

Helder en een groep jonge enthousiastelingen in Vlaanderen hebben een warm hart voor het project. Betrokken sinds de oprichting van het centrum in 2005, willen we het voortbestaan van het centrum garanderen.

Wat doen wij?

Fondsenwerving via benefieten, contacten met individuen en bedrijven en het organiseren van evenementen, om jaarlijks een vast bedrag bestemd voor de werkingskosten te kunnen overmaken. 

Advies en ondersteuning aan het lokale management voor de dagelijkse werking. Via een lange termijnplanning en goed personeelsbeleid wordt het voortbestaan van het centrum verzekerd.
Eénmaal per jaar gaat iemand van Helder op werkbezoek.

Word vrienden van Sterreweg op www.facebook.com/sterreweg voor regelmatige nieuwtjes!

Steun Sterreweg! Wij zorgen ervoor dat uw geld goed terechtkomt.

U kan storten op volgende rekening:

Vzw Helder
F. Ferrerlaan 118
9000 Gent
rekeningnummer  BE43 6451 0010 0601
BIC JVBABE22
Met vermelding : Sterreweg

Indien u interesse heeft in Sterreweg voor donaties, samenwerking, vrijwilligerswerk of hoe wij onze werking met Sterreweg organiseren, neem dan gerust contact op met ons.