Wat inspireert ons?

Helder kijkt ook graag over het muurtje, of over grenzen. Op die manier vinden we projecten die we heel inspirerend vinden, of mensen met een projectidee waar wij wel graag deel van willen uitmaken. Gluur mee en word ook geïnspireerd!

Hedendaagse storytelling

De Ubuntu girl, die we ook op onze Ubuntu pagina vermelden, heeft mooie ideeën om Ubuntu in Zuid-Afrika te (her)waarderen. Haar boek dat dezelfde naam draagt, staat propvol verhalen, kleur en schoonheid. Marjan reisde 2 maanden met haar mee op haar 'terugkeertour', waarbij de 150 families bij wie ze in 2009 en 2010 verbleef, een exemplaar van het boek persoonlijk in handen krijgen. 

Iedereen is beroemd in Tanzania

De Storysnapper spreekt tot onze verbeelding! Verhalen ontlokken in Tanzania met een grappig ogend, omgebouwd "deux chevaux'ke". In het najaar van 2014 elke vrijdag op één, in Iedereen Beroemd. Ontsproten uit het creatieve brein van 2 heel inspirerende dames, Annick De Rop en Barbara Rottiers, met wie wij maar wat graag een paar keer ietske willen gaan drinken.

Journal rappé en skypegesprekken over 3D printing in Afrika

"Africa isn't just about how you see it, it's how you live it." Met deze woorden lokken, ook hier 2 dames, Nosarieme Garrick en Kathleen Bomani, je binnen in hun plaats in cyberspace. 'My Africa Is', heet hun project, en wij wensten dat we zelf die naam hadden bedacht. Zij maken een serie documentaires op het Afrikaanse continent, "exposing a balanced side of Africa". Een televisienieuws in rap of een gesprek tussen knappe computerkoppen over 3D printing dat ons petje te boven gaat zijn maar 2 voorbeelden van een verrassend arsenaal beeldmateriaal, vers van het Afrikaanse continent.

'Why I think this world should end'

Omdat het niet altijd vrouwen zijn die ons inspireren, meet Prince Ea! Zijn videoboodschap met bovenstaande titel deed ons doorklikken, en ontroeren. Wij volgen zijn dagelijkse Facebook statussen omdat ze zo heerlijk eenvoudige "heart language" zijn. Een coole rapper met een boodschap.

Über African, Über cool

Dat zijn de dudes en chicks op Afripedia. Wij kijken reikhalzend uit naar de serie documentaires waarvan de trailers nu reeds onze ogen doen tintelen en oren doen gonzen.

Right on top

Dat is wat ZAM magazine doet. Een combinatie van onderzoeksjournalistiek van Afrikaanse bodem, hedendaagse Afrikaanse kunstschatten en overal te vinden waar de Afrikaanse buzz zit. We love.